Tandläkare Vasastan

Våra behandlingar inom tandvård:

På vår moderna tanvårdsklinik erbjuder vi flertal behandlingar inom tandvård för att ge dig den bästa möjliga hjälpen. Vi erbjuder dessutom akut tandvård i Stockholm på Odenplan med stor flexibilitet där vi ofta kan ge dig en tid samma dag. Kliniken har en modern utrustning med stort fokus på kundnöjdhet & personlighet. Våra tandhygienister på Odenplan besitter en lång erfarenhet och kunskap inom allt som berör tandvård.  Oavsett om ni är i behov utav av estetisk tandvård, bettskena, tandimplantet eller annan behandling så finns vi här och kan hjälpa dig med din tandvård. Läs mer om våra behandlingar nedan:

Tandläkarundersökning - Studentrabatt 


Pris tandläkarundersökning student: 550kr
(Priset gäller mot uppvisande av giltig studentlegitimation.)

 

Akuttandvård Odenplan


Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål kan hjälpa dig som har tandvärk eller andra akuta problem. Vi är flexibla och kan oftast ge dig en tid samma dag. Du får alltid ett kostnadsförslag att ta ställning till innan vi påbörjar eventuell behandling.

 

Ring oss för att boka akuttandvård Odenplan

08-667 62 62

 

Pris för akkuttandvård
fr. 430 kr

Estetisk tandvård

 

Vi erbjuda en rad olika behandlingar inom estetisk tandvård. Oavsett vilken behandling du vill ha hjälp med kan du vara trygg i att vi erbjuder den allra bästa och säkraste tekniken i en lugn och stressfri miljö.

 

Hemmatandblekning
Ökad ålder och viss typ av livsmedel kan missfärga tänderna. Tandblekning är en vanlig behandling idag som kan utföras hemma.
Om du är intresserad av att bleka tänderna hemma så kan vi hjälpa dig med en avgjutning av dina tänder. Avgjutningen tillverkas av en plastskena som du ska använda tillsammans med gelen. Behandling hemma sker under en till två timmar per dag, eller under natten. Att bleka tänderna själv tar lite längre tid, upp till sju dagar, och om missfärgningarna är svåra kan det ta upp till två veckor.

 

Skalfasad
En skalfasad kan sättas på tänderna för att dölja sprickor, missfärgningar eller avslagna tänder men också för att jämna ut en tandrad. Skalen görs i tunt porslin, som sedan limmas fast utanpå den synliga delen av tanden. Att sätta på skalfasader är en relativt kostsam behandling, och oftast räcker det med att man bara gör det på tänderna som syns mest, de längst fram.

Bettskena


Om du vaknar upp med huvudvärk eller ömmande käkar kan det bero på att du biter ihop eller gnisslar med tänderna.


Att gnissla betyder att man gnider underkäken mot överkäken, och detta gör man oftast omedvetet under sömnen. Barn gnisslar också, men det brukar gå över med tiden.


Det är lika vanligt att man pressar ihop tänderna under dagen som natten. Sker det på dagtid beror det ofta på stress och då kan man träna bort det. Sker det däremot under natten går det inte att behandla utan besvären kan endast lindras och det görs med en bettskena.

 

Hur vet man om man behöver en bettskena?
Vi kan hjälpa dig att ställa diagnosen. Genom en undersökning kan vi se att tänderna är mer nötta och avskavda än vad de ska vara för åldern eller att de är spetsiga och vassa, framförallt fram- och hörntänderna.


Man undersöker även käkmuskler och käkled, hur över- och underkäken är i kontakt med varandra, hur mycket man kan gapa och hur slemhinnorna ser ut.

 

Hur används en bettskena?

För att avhjälpa problem med gnissling och pressande av tänder använder man en bettskena. Den är formad som en hästsko och tillverkas i plast efter avgjutning från dina tänder. Den placeras på överkäken och används regelbundet under sömnen för att minska slitage på tänderna och verkar stötdämpande.

 

Hur länge skall man använda en bettskena?
Hur länge man använder den skiljer sig från person till person, visa behöver den bara tillfälligt men andra använder den under flera år eller mer.
Kontakta oss gärna så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig med bettskenor!

Borttagning av visdomstand

 

Har man problem med sina visdomständer är det vanligast att man tar bort dem, besvären brukar annars bara bli värre med tiden. Antingen drar man ut tanden eller avlägsnar den genom en operation.


Jag har stor erfarenhet av att ta bort visdomständer och utför de flesta kirurgiska ingreppen själv. Vid komplicerade fall samarbetar vi med ledande tandkirurg.

Kronor och broar


Kronor
Tandkronan är den synliga delen av tanden som täcker tandroten. Dina kronor kan av olika anledningar skadas. Det kan till exempel röra sig om karies, slitage eller av en specifik händelse.
Om tanden är så pass förstörd att det inte räcker med att göra en plastfyllning eller att klistra fast en ersättningsdel, kan din tandläkare behöva göra en helt ny krona. Den förstörda kronan byts då ut mot en konstgjord.


Broar
Broar sitter ihop i ett stycke och ersätter en eller flera tänder som har skadats. Till skillnad från kronan fäster tandläkaren broar på så kallade stödtänder, vilket är de tänder som angränsar till luckan. Mellan dessa stödtänder hänger man sedan den nya tanden som täpper igen luckan och ersätter den gamla tanden.


Vilka material används?
Ofta tillverkas kronor och broar av keramiska material som exempelvis porslin. En kombination av metall och keram kan också förekomma. Metallen är då i form av guld- eller titanföreningar eller ibland medicinskt stål.
Vill du veta mer om kronor och broar kan du kontakta oss!

 

Tandhygienistbehandling

 

Tandhygienisten jobbar framför allt preventivt, med andra ord arbetar de med förebyggande munhälsa.
Innan ett besök hos tandhygienist

Du behöver inte förbereda dig på något speciellt sätt innan ett besök hos tandhygienist men att ha nyborstade tänder är bra.
Vad gör tandhygienisten under en behandling?
En tandhygienist tar bland annat bort tandsten, beläggningar och överskott av fyllning. Även putsning och polering av dina tänder kan utföras.
Efter ett besök

Tandhygienisten kommer också att ge dig tips på hur du själv tar hand om dina tänder på bästa sätt för att du skall ha en god tandhälsa.
Kontakta oss för att boka en tid hos tandhygienist

Tandimplantat

 

Vad innebär tandimplantat?
Tandimplantat används för att ersätta en eller flera förlorade tänder. Implantatet består av titanskruvar som fästs i tandbenet och på dem fäster man sedan distanser. Det är på distanserna som de konstgjorda tänderna sen fästs.


På mottagningen gör vi oral protetik såsom kronor, broar och proteser som används vid implantatbehandlingar. Tandimplantat genomförs oftast hos en käkkirurg. Oftast sker behandlingen hos en käkkirurg efter en remiss från en allmäntandläkare. Vi samarbetar med en käkkirurg från Karolinska som utför operationen.De flesta käkkirurgiska operationer görs med lokalbedövning, precis på samma sätt som hos den vanliga tandläkaren.
Välkommen att kontakta oss för konsultation om tandimplantat!

Tandvårdsrädsla


Hos oss har vi stor erfarenhet av att ta emot tandvårdsrädda patienter och kan erbjuder lugnande medel innan behandlingen.
Vi kan även erbjuda en avslappnande massage hos massör innan tandvårdsbehandling.